PRZYSTAWKA
- Carpaccio z polędwicy podane z chrupiącym tostem
OBIAD
ZUPA:
- Tradycyjny rosół z makaronem
DANIE GŁÓWNE:
Mięsa (2 szt /osoba)
- Rolada wieprzowa
- Kurczak pieczony
- Pieczeń z karczku nadziewana
- Schab po sztygarsku
- Pieczeń z indyka
Dodatki
- Kluski jasne / ciemne
- Ziemniaki z wody
- Sałatki (3 do wyboru):
- Kapusta czerwona
- Kapusta biała zasmażana
- Tradycyjne buraczki
- Sałatka wiosenna
- Surówka z marchwi
Deser (do wyboru)
- Panacotta z sosem truskawkowym
- Fantazyjna galaretka z owocami
- Lody z owocami i bitą śmietaną
DO DESERU KAWA ORAZ HERBATA BEZ OGRANICZEŃ
ZIMNA PŁYTA
- Półmisek wędlin tradycyjnych ( 4 rodzaje)
- Deska staropolskich mięs pieczonych:
- Łopatka wieprzowa
- Karczek faszerowany
- Schab po sztygarsku
- Tymbaliki z drobiu
- Deska serów
- Ryba po grecku
- Koreczki śledziowe
- Łosoś wędzony na grzance czosnkowej
- Jajka w sosie tatarskim
- Sałatka capresse
- Sałatka z wędzonym kurczakiem i ananasem
- Świeże warzywa: pomidor/ogórek/papryka
- Marynaty
- Pieczywo/masło
MIĘDZY ZIMNĄ PŁYTĄ A KOLACJĄ
- Bursztynowy barszczyk z faszerowanym pasztecikiem
KOLACJA
Mięsa ( 1 szt do wyboru )
- Zawijaniec drobiowy z pieczarkami
- Szaszłyk
- Kotlet Devolaille
- Schab po kapitańsku
Dodatki
- Łódeczki ziemniaczane
- Frytki
- Szyszki
- Ryż z warzywami
- Ziemniaki z wody
- Bukiet jarzyn gotowanych z prażonymi migdałami
Cennik:
110 zł / osoba – propozycja bez przystawki oraz bez kolacji
130 zł / osoba – propozycja bez przystawki ale z kolacją
140 zł / osoba – propozycja z przystawką oraz kolacją